Lirik Lagu Banondari Detty Kurnia

Lirik Lagu Banondari Detty Kurnia - Lagu Banondari ini merupakan adaptasi dari lagu tembang sunda ‘Ceurik Rahwana’. Entah kapan lagu tembang sunda ‘Ceurik Rahwana’ ini tercipta, sebagai sebuah karya anonim tempo dulu tembang Cianjuran. Tembang ‘Ceurik Rahwana’ yang dimainkan dalam petikan kecapi dan alunan suling berlaras pelog, denting dan alunannya menjadi mistis, suara bening pesindennya seperti datang dari dunia dan masa yang berbeda. 

Lirik Lagu Banondari Detty Kurnia

Lagu ini menceritakan Rahwana ketika merayu Dewi Sinta, namun Dewi Sinta menolaknya. Asli saya suka banget pas dengerin lagu ini. Banondari versi Detty Kurnia ini musiknya keren banget, mix kultur sunda sama rap dan sedikit agak reggae-regae gitu deh, pokoknya keren banget deh… tobaaat gusti iaahahaaa…

Lirik lagu Detty Kurnia - Banondari

Eeeeee...
Banondari anu denok anu montok
Matak moho matak pogot, aits! iahahahaaa…
Anu geulis meni amis, nu endah matak kabita
Duh Euis.. I love you, I love you darling… (Na leres kang?)

Ngan hanjakal Euis teh teu kaopan
Gampil bendu mun kasinggung perasaan
Tutunjuk bari neuteuli, nyarios meni nyoroscos
Cerewed lir manuk Toed, duh darling… (saur saha kang?) aits! iahahahaaa…

Najan kitu diri nyai tetep narik
Imutna matak kapincut, ilatna matak tibelat
Lambey ipis lir kueh lapis, mun di gegel tangtu amis
Aduh tobat geuliiis, iaaah hahahaaa…

Asolali wa owa eng
Aso-aso-asolali wa owa eng
Asolali wa owa eng
Aso-aso-asolali wa owa eng

Engkang sembaheun abdi
Narpati nu gagah sakti (ya ya ya akang eh gagah sakti, nyai!)
Engkang teh jago ngarayu perceka mikat wanita
Teu perduli aya nu boga, Engkaaang… (eta urusan akang eh nyai)

Di dunya taya duana pameget nu kawas engkang
Waruga jalugjug jangkung, ngajedig halisna kerung
Purah ngudag-ngudag bikang, aduh engkaaang… (aeh iahahaha)

Diraksukan ku henteu matut, dilancingan oge randutdut
Kumis cokrom buuk gondrong, lir barongsay keur ngadangong
Aduh engkaaang... (eh saha nu kos barongsay nyai?)

Eeeeee…
Banondari ulah kitu cinta engkang teh saestu
Lain cinta imitasi tapi cinta nu sajati
Cinta engkang mah teknologina canggih (canggih?) geulis, iaaah hahahaaa…

Cinta engkang di jamin moal rek luntur
Cintaku hanya untukmu (masa sih?)
Dunya brana teu kabilang, neundeun duit di unggal bank
Emas inten golondongan, kop kabeh eta keur nyai…
Eits! iahahahaaa (boong kali?)

Bisi hayang pelesiran langlang jagat
Bari shoping ka unggal nagara
Ka Jepang rejeng ka Hongkong
Ka New York rejeng ka Paris
Atawa rek ka Cilingcing

Pek atuh geura balaka, kahayang pasti aya
Asal bener cinta ka akang
Aduh tobat geuliiis, iahahahaaa…

Asolali wa owa eng
Aso-aso-asolali wa owa eng
Asolali wa owa eng
Aso-aso-asolali wa owa eng

Engkaaang… (akang nyai!)
Engkang teh geuningan bodo, ngarayu carana kuno
Nyombo bari ngolo-ngolo
Engkaaang… (naon akang kuno?)

Cinta sanes komoditi, teu bisa di beuli-beuli, najan ayeuna keur trendi
Atawa di tawar-tawar, najan di bayar ku dollar
Abadi mah da henteu hayang
Aduh engkang playboy, aduh playboy..aduh playboy
Engkaaang… (kumaha mun ku rupiah?)

Pameget mah di mana-mana ge sami
Eukeur bogoh sok kokorowot
Eukeur geugeut kekerewet
Mun can beunang panasaran
Engkaaang panasaran (iahh panasaran)

Detty Kurnia - Banondari | Download 

53 komentar

kebetulan kang, lagu banondari ini sering saya dengar dari dulu, asalnya ga suka, tp lama-lama enaken oge.. hapalin dulu disini yah..

artikelnya lirik banondari masih hangat muncul di dasboard, kalau kopi lagi nikmat-nikmatnya (katanya) tiket kursi pertama saya ambil hehe

ih saya mah begitu nemu lagu banondari ini langsung suka banget teh, kirain mah murni jaipong tapi ternyata musiknya keren banget mix kultur sunda + ngerap gitu deh :)

masih hot pisan tinggal diseruput aja pelan-pelan, aduh tobaaat gustiiii... :D

Arti lagunya apa tuh, Kang. Nggak mengerti bahasa Sunda soalnya, tapi lumayan suka dengar lagu2 sunda dari Doel Sumbang. :)

saya kudu translate dulu liriknya biar faham maksud dari lagu banondari nih mas.
habis sunda banget sih :D

Jadi penasaran saya mas sama lagunya,,

saya mah suka ngga tahan pengen goyang kalau denger lagu Banondari teh kang...inget sama penari jaipongan yang bohay tea atuh

dengerin musiknya aja kalo gitu :D

Kang ada translate nya ga tuh? saya jadi bingung bacanya, jadi penasaran juga sama lagunya yang sepertinya mengandung mistis dan sindennya datang dari dunia lain

sok atuh kang di goyang, nanti saya sawer deh. hehehehe

Iya mas, tolong ditranslate dong hehe soalnya rada-rada kurang paham neh sama artinya

waduhh,, gak ngerti artinya mas,, translate please :(

baca lirik na asa bangun pikaseurieun euy kang make bahasa sunda :D
cik atuh dicobian ku saya download heula kitu nya..

Ieu mah leres-leres mantep kang, langsung disedotna oge nganggo selang yeuh ku abdi. Hatur nuhun! Sakantenan nyuhunkeun widi kanggo dilebetkeun diweb nu abdi nya kang :D

lagunya langsung play aja nih mas... tapi bagus sih cuman saya kaget... :)

muhun leres pisan kang,,,raosen pisan laguna,,... :)

aya nya kang anu cerewed seperti manuk toed nya. hehehe

sawer sawer. ku recehan ameh lumayan kena kana tarang . hhehe

hahahay music na bener mantep kang ...lirik2 na hadehhh... jadi hayang ngadownload, ijin download ah ... :D

ntar minta translate yg koment di bawah saya ya mba :D

aya atu meren mang, nu penting mah ayena urang Joged Jaipongan heula mang xixixi

cuma kaget saja kang ? ... gak ikut joged sekalian hehehe

sanes raosen deui, tapi bisa joged ongkoh kang :D

abdi geh nembe ngadangu kang, jadi ngiringan download laguna Teh Detty Kurnia xixixixi..

ntar yg translate biar Kang Yanto saja ya Mas :D

saya juga mau ditranlate kan kang ...

abdi moal waka nyawer ah... nuju cekak kang :D

sok atuh kang sumangga didonlot aja sebelum saya berubah pikiran :D

hayu urang ngibing kang, tobaaaat geuliiisss... :D

sami we da saya oge kakara ngadangu kang, langsung jatuh hati saya sama lagunya, keren banget deh

Ini syair lagunya pake bahasa sunda ya mas

yang pasti bukan pake bahasa sansekerta lho mas :D

sing penting ojo jotos-jotosan, sing tertib yo mas yooo... :D


EmoticonEmoticon